Vi viser deg hvordan!


ENKLERE ENN DU TROR - MER LØNNSOMT EN NOEN GANG

Egen YouTube-kanal
Vi har vår egen YouTube-kanal med instruksjonsfilmer, der vi på en enkel og ryddig måte, viser hvordan man bytter bildeler. I disse filmene viser vi deg hvordan du går fram og hva slags verktøy du bør bruke, samt tidsforbruk og vanskelighetsgrad. Vi har foreløpig produsert flere hundre videoer selv, og flere kunder er allerede i gang med å lage kundeproduserte videoer. Nederst på denne siden kan du lese hvordan du kan bidra. Bli med og del dine erfaringer! Via en lenke på “Din side” i vår nettbutikk, kan du enkelt laste inn bilder og tekst.


Kan man klare å bytte deler selv?
Mange kunder tror at de ikke lenger kan skru på sin egen bil. Dette inntrykket er skapt av bilbransjen! I starten på 90-tallet begynte bilfabrikkene og legge store plastdeksler over motoren, hvorfor gjorde de det? Dette var selvfølgelig en bevisst strategi. Når du som kunde åpner panseret tenker du at her får ikke jeg gjort noe, men plastdekselet kan enkelt vippes av og under er motoren omtrent som før.
Forbrukeren er blitt hjernevasket til å tro at de ikke kan gjøre noe selv. Bilbransjen er ikke tjent med at kundene kjøper delene og gjør jobben selv – de vil ha bilen inn på sitt verksted.
Sannheten er imidlertid den at du kan gjøre mer på egen bil en noen gang, for en del år tilbake fortalte importører og merkeforhandlere deg at du måtte komme til dem for å få lest ut feilkoder fra bilens hjerne/computer. Merkeforhandlerne kjørte annonser med bilder av den store datamaskinen sin og man fikk inntrykk av at det kun var deres "rakettforskere" som kunne skru på bilene. EU så tidlig utviklingen og påla bilfabrikkene og fristille tekniske data slik at frie verksteder og forbrukeren selv kunne reparere bilen.

Fristillingen av informasjon har gjort at det har blitt et stort utvalg av diagnosetestere på markedet. Noen kobles til via Bluetooth (via Android og iPhone) og andre har kabel som settes i diagnosekontakten. Slikt diagnoseutstyr koster fra 700,- og oppover. Man kan da teste ulike systemer i bilen, man får også svar på hvilke komponenter som er defekte. De fleste jobber krever allikevel ikke datatester.

For hele utvalget av diagnoseutstyr: Skriv reg.nr og søk under Spesialverktøy

Visste du at du kan gjøre alt på egen bil? Les mer...

Bildeler.no har drevet stort innenfor karosseri- og mekanisk verksted tidligere, og vi har reparert rundt 1000 biler årlig samtidig som vi drev import og salg av bildeler. I dag har vi 100% fokus på import/salg av bildeler. Vi har lenge tenkt på hvordan vi kan dele av vår erfaring og hvordan vi kan forklare publikum hvordan de selv kan skru på egen bil. Vi mener det er enklere enn du tror og mer lønnsomt enn noen gang. Vi har brukt mange år på dette prosjektet og på å finne riktig form å formidle det på. Tanken er at man enkelt skal kunne se våre instruksjonsfilmer mens man står i garasjen og ser på bilen, via et nettbrett eller en mobiltelefon. For at det skal være mest mulig tydelig og for at man enkelt skal kunne pause filmene uten at bildet blir dårlig, har vi valgt å bruke mye stillbilder, piler og beskrivende tekster. Hastigheten på filmene er satt med tanke på dette.
…du viser andre hvordan!
For at vi skal lykkes er vi også avhengige av å legge ut kundeproduserte instruksjonsfilmer. Her skal vi forklare kort hvordan dette skal gjøres. Har du en del du tenker å bytte selv, så ta noen bilder av jobben underveis. Skriv litt tekst til bildene og send det til oss. Vi publiserer gjerne filmen med ditt navn (fornavn eller fullt navn) eller alias/nickname. Når filmen blir publisert av oss på våre sider vil du motta et gavekort. Størrelsen på gavekortet vil variere fra 300-1000,- avhengig av jobben.

Alle typer jobber er i utgangspunktet interessant for oss. Alt fra skift av vindusviskere, dørhåndtak, speilglass og til mer avanserte ting som bytte av clutch. Vårt hovedfokus er bildeler til biler eldre enn 5 år, men reparasjoner på nyere biler kan også være av interesse. Ta kontakt på studio@bildeler.no. Ta noen bilder underveis. Skriv forklarende tekst. Hvilke verktøy brukte du og hvor lang tid tok jobben (effektivt)? Så sender du dette inn til oss via "Din side" i vår nettbutikk. Vi redigerer filmen og publiserer når den er ferdig.

Ta kontakt med vårt studio dersom du ønsker å bidra eller om du lurer på noe vedrørende produksjon av instruksjonsfilmer: Send epost til studio@bildeler.no
Vær oppmerksom på at vi først må melde deg inn før du kan opprette film-prosjekt på vår nettside.

Tenk på dette når du skal ta bildene:
• Bilen bør være ren. Dersom deler i motorrom skal byttes bør også dette være rent.
• Bakgrunnen/gulvet rundt bilen bør være ryddig.
• Bruke en arbeidslampe dersom det er lite lys
• Ta nok bilder. Det er bedre å ta et par for mange enn for få (Vi plukker ut de viktigste/beste)
• Noter tekst til hvert bilde. Skriv heller litt for mye - vi hjelper til med redigeringen

Viktig å få med alt verktøy som har blitt brukt (ta gjerne bilde av verktøyet du har brukt)
Hvor lang tid tok det? (Effektiv arbeidstid)
Foreslå vanskelighetsgrad på en skala fra 1 til 5, der 5 er vanskelig/krevende.

Eksempel på vanskelighetsgrad:
1 – Bytte vindusviskere
2 – Speilglass
3 – Bremseklosser/hjullager/dynamo
4 – registerreim
5 – komplett clutch

Bildeler.no Audi VW Skoda AL-KO Dolz KW NK Brakes Sachs Turtle QH Sønnak Müller Filter QSP FAI Castrol
Et selskap i Komplett Group:
Komplett.no MPX.no
TecDoc
Det er ikke tillatt å kopiere dataene, spesielt hele databasen. Det er ikke tillatt å mangfoldiggjøre og/eller bearbeide dataene eller hele databasen, og/eller la tredje part gjøre det, uten at TecDoc har gitt samtykke til det på forhånd. Dersom dette ikke overholdes, er det et brudd på opphavsretten og vil bli rettslig forfulgt.

Copyright 2017 © Bildeler.no. All rights reserved

Åpningstider:
Mandag – Fredag08:00 – 18:00
Lørdag10:00 – 14:00

Besøksadresse:
Gamle Drammensvei 91, 3420 LIERSKOGEN
Telefon 32 85 40 40
E-post post@bildeler.no