– Det er jo litt artig også!

Herman har skiftet hjul før, men er av og til usikker på hvilken vei skurene skal skrues. Nå skal han ta en full service på sin Ford Focus. Kan det gå bra?

Det regner, enkelte skruer sitter hardt og Herman Evju (26) begynner å bli skikkelig møkkete på fingrene. Likevel synger han en trall for å holde humøret oppe.

Hvorfor i alle dager står Herman egentlig i en vanlig oppkjørsel og prøver på noe han ikke kan?

– Jeg sparer rundt 5000 kroner og kan ta servicen når det passer – uten ventetid på verksted. I tillegg ble jeg inspirert av videoene på Bildeler.no
Herman Evju

Den kanskje største fordelen med å gjøre servicen selv skulle derimot vise seg å bli noe mer enn penger og tidsbesparelse.

Se hva som overasket Herman i videoen av jobben til slutt i saken!

Dette gjorde Herman:

Komplett servicepakke

På Bildeler.no fant Herman en komplett servicepakke til sin Ford Focus: Olje og oljefilter, lufftfilter, dieselfilter og kupefilter. I tillegg til å skifte alt dette sjekket han status på bremseklosser og skiver – og selvsagt dekktrykk og mønsterdybde.

– Service er langt på vei en standardprosedyre som er felles for alle biler med forbrenningsmotor. Det er bare å sjekke i instruksjonsboken eller på nettet hva som skal gjøres til hvilken tid og kilometerstand, sier Fredrik Brattgjerd, bilmekaniker hos Bildeler.no.

– Den gode nyheten er at du helt fint kan klare dette selv, legger Brattgjerd til.

På Bildeler.no finner du rabatterte servicepakker med alt du trenger til de fleste vanlige bilmodeller, tilpasset bilens serviceintervall.

Hos Bildeler.no får du kvalitetsdeler til en fornuftig pris. Og det er mye å spare bare på delene i forhold til å bruke verksted, spesielt merkeverksted.
Fredrik Brattgjerd

SIKKER JOBB: Du skal aldri arbeide under en bil som står bare på jekken. Før du beveger deg under bilen må den stå sikkert på bukker

Avhengig av instruksjon

Herman hadde sett på instruksjonsvideoene fra Bildeler.no før han begynte jobben og har dem også med seg på telefonen mens han skrur.

– Det blir jo litt som å ha med seg en mekaniker i lomma, sier han.

Videoene viser fremgangsmåten for alle servicepunktene, trinn for trinn. På Bildeler.no finner du instruksjonsvideoer til de vanligste bilmodellene.

– Jeg er helt avhengig av disse instruksjonene, ellers ville det ikke gått bra, fortsetter han.

Dette brukte Herman:

  • Jekk og bukk

  • Skrallesett og skrujern

  • Forlengerarm / latmannsarm

Voksenlego

Og etter å ha blitt litt varm i trøya, kjenner Herman at godfølelsen kommer. Idet han monterer luftfilterboksen, utbryter han:

- Til og med idioter kan gjøre dette, det er jo gøy!

Når han blir kjent med bilen sin på denne måten, lar han seg også fascinere av konstruksjonen og hvordan ingeniørene har satt alt sammen.

– Å sette sammen igjen delene i motorrommet er jo litt som voksenlego. Det verste er jo at det er litt artig også, sier Herman.

TIPP TOPP: Herman har sørget for at bilen nå er i topp stand for nye titusener av kilometer.

Godfølelsen overrasket

Når Herman oppsummerer jobben han har gjort, sier han:

– Det gikk i i grunn overraskende greit. Jeg er tross alt en helt vanlig fyr som aldri har skrudd før.

Han legger til:

– Jeg fikk skikkelig mestringsfølelse av å gjøre dette!

Det er en følelse som har verdi utover tid og penger – og som gir mersmak:

– Jeg er kjempehappy. Jeg kommer garantert til å ta servicen selv neste gang også. Og nå jeg klarer det, da klarer du det også, avslutter Herman Evju.

Finn servicepakke til din bil: