Visste du at du kan fikse bilen selv?

- Og er det egentlig så vanskelig?

Klart du kan fikse bilen selv! Alle har lov til å fikse det meste på sin egen bil. All vår erfaring viser at kundene våre gjør jobben minst like nøye som verkstedene.

Penger spart er penger tjent.

Det å bruke mer penger enn nødvendig på bil er vel noe de færreste av oss syns er spesielt hyggelig. Ikke bare det, men som oftest passer det ikke spesielt bra med store ekstrautgifter heller. Så hvorfor ikke spare der man kan?

Image

Hvor mye sparer jeg, da?

Det fins ingen fasit på akkurat hvor mye du kan spare på å utføre reparasjonen selv. Men vi kan komme med anslag.
Timeprisen på bilverksteder varierer. For eksempel har det noe å si om det er et merkeverksted sentralt i en storby eller et frittstående verksted litt lenger fra de store bykjernene. Prisforskjeller mellom 1200 og 2500 kroner timen er ikke uvanlig.
Vi kan tenke oss et snitt på ca 1500 kr timen for en reparasjonsjobb.

Skal du bytte hjullager på Volvo V70 så er det en jobb som tar deg mellom 1,5 og 2 timer på hver side.
Ved å utføre jobben selv vil du altså spare mellom 2200 og 3000 kroner.

Er det tid for bytte av registerreim på Volkswagen/Audi så er det en jobb som tar rundt 4 timer. Her er det altså ca 6000 kroner å spare – bare i arbeidspenger!

Jøss! Men hvordan fikser jeg bilen, egentlig?

La oss starte fra begynnelsen: Alle kan gjøre det aller meste på sin egen bil. All vår erfaring viser at kundene våre gjør jobben minst like nøye som verkstedene.

Start med å skaff deg oversikt over hva som trengs av deler og verktøy til det aktuelle arbeidet. Godt verktøy er halve jobben, og riktig del er alfa og omega.
Med bransjens beste reg.nummersøk prøver vi så langt det lar seg gjøre, å vise kun et alternativ. Det vil si at vi har funnet akkurat den delen som passer din bil.

Vi har også en stor YouTube-kanal med over 1200 videoer som viser de mest aktuelle jobbene på et stort utvalg bilmodeller. Under fanen «spillelister» er videoene sortert etter bilmerke for å gjøre det enklere å finne fram til riktig video.

Image

Skjermdump fra vår YouTube-kanal.

Er du fortsatt usikker? Kontakt oss gjerne! Vi er klare for å hjelpe deg, enten det skulle være å bestille de riktige delene eller å komme med tips til bytte av delene som trengs.

Vi heier på deg!