Hvordan bytte pollenfilter?

Alle moderne biler er utstyrt med et pollenfilter, eller kupèfilter som det også kalles. Oppgaven til dette filteret er å hindre pollenpartikler, veistøv, små blader og annet som er i lufta, å komme inn i kupeen. Det skaper et bedre klima i bilen samtidig som det ikke blir like fort støvete.

Men dette filteret vil naturligvis over tid tettes. Tett pollenfilter fører til dårligere gjennomstrømning av luft, som gjør vifta mindre effektiv. Resultatet er at det lettere dannes dugg på innsiden av vinduene.
Et annet symptom på tett filter er at det kan dannes vond lukt. Vond lukt skyldes at organisk materiale (pollen, blader og lignende) blir liggende over lang tid og godgjøre seg i tidvis fuktig luft, og starter en nedbrytning.
Ved mye lukt kan det være nødvendig å samtidig rense viftesystemet. Les mer om klimapakken.

En kjapp løsning på dette er altså å bytte pollenfilter.

Image

Sånn bytter du pollenfilter

1

Lokaliser filteret. Det er ingen standardisering på hvor produsentene plasserer filteret, men som regel er det å finne bak hanskerommet eller under dekselet under vindusviskerne.

2

Demonter deler som er i veien for å komme til selve filteret. Hanskerommet er ofte festet med låseklips i underkant.

3

Ta av eventuelt deksel over pollenfilteret.

4

Dra pollenfilteret ut.

5

Monter nytt pollenfilter. De fleste pollenfilter har markert «Air flow»-retning – påse at det blir riktig retning.

6

Monter deksler og annet du tidligere har demontert.

Vi anbefaler å bytte pollenfilter årlig for å sikre god luftkvalitet i bilen.
Et pollenfilter er en beskjeden investering som alle sjåfører og passasjerer har glede av – uten at man nødvendigvis tenker over det i det daglige.

Skulle du ha behov for hjelp, tips eller råd i forbindelse med bytte av pollenfilter, er du naturligvis velkommen til å ta kontakt med oss, så hjelper vi deg. Se også vår YouTube-kanal for å se pollenfilterbytte på din bil!

Image