Service

Det er flere grunner til at du kan og bør utføre servicen selv, på din egen bil.
Økonomisk besparelse er den første åpenbare grunnen. For det er ingen hemmelighet at verkstedene tar seg (godt) betalt for å ha bilen din inne på service – gjerne langt over tusenlappen i timen. Nedenfor viser deg hvordan du kan gjøre dette selv.

Hvordan utføre service selv

Det er flere grunner til at du kan og bør utføre servicen selv, på din egen bil.
Økonomisk besparelse er den første åpenbare grunnen. For det er ingen hemmelighet at verkstedene tar seg (godt) betalt for å ha bilen din inne på service – gjerne langt over tusenlappen i timen.
En annen grunn til at du bør gjøre det selv er å kjenne på mestringsfølelsen i etterkant. For det føles ganske ålreit å sette seg ned i sofaen etter å ha brukt en time eller to på å gjøre bilen mer driftssikker og klar for et nytt år langs veiene.

Hvordan utføre service selv

Hvordan bytte motorolje

Vi vet alle viktigheten med jevnlig bytte av motorolje. Ny og ren motorolje er helt avgjørende for å beholde smøreegenskapene sånn at man unngår at motoren blir ødelagt.
Folk flest leverer bilen inn på service en gang i året. Det er bekvemt, og man føler på en slags trygghet når det er fagfolk som gjør jobben.
Men visste du at du kan utføre service selv, og at du gjør en minst like god jobb selv?

Hvordan bytte motorolje

Hvordan peile motorolje

Kjører du en bil med forbrenningsmotor er du nok kjent med at den jevnlig trenger oljeskift. Det er noe som gjøres ved faste invervaller, enten basert på antall kjørte kilometer eller basert på tid siden forrige skift. Men vet du at du også bør sjekke oljenivået mellom servicene?

Les mer