Hvordan bytte luftfilter?

Bilen trenger jevnlig service, det er noe de aller fleste bileiere vet. Men ikke alle vet helt hva som faktisk gjøres på en service. Virkeligheten er at du faktisk kan utføre service selv, og i denne guiden forteller vi deg hvordan luftfilteret byttes.

Ett av servicepunktene er altså å bytte luftfilteret. Luftfilteret sitter under panseret i forbindelse med motoren. Etter hvert som tiden går og man har kjørt sine tilmålte kilometer før service, begynner luftfilteret å bli tett. Det samler seg pollenpartikler, små blader, veistøv og fluer i filteret som gjør at det ikke går nok luft igjennom filteret.

Hvorfor har bilen luftfilter?

For at motoren skal kunne fungere er den avhengig av to ting: drivstoff, altså bensin eller diesel, og luft. Uten luft fungerer ikke motoren. Et tett luftfilter vil derfor gjøre at motoren går litt dårligere, noe den overkompenserer med å øke forbruket av drivstoff.
Et nytt filter vil derfor spare deg for høyere drivstoffkonstnader.

Sånn bytter du luftfilter

Fremgangsmåten er ganske enkel, og det tar det ikke mange minuttene.

1

Åpne panseret og lokaliser luftfilterboksen. Den står normalt på en av sidene av motoren, og fra boksen går det en luftslange videre inn til motoren eller til en eventuell turbo.

2

Åpne luftfilterboksen. Lokket er festet med klips eller skruer.

3

Ta ut luftfilteret.

4

Sett inn nytt luftfilter.

5

Sett på lokket på luftfilterboksen igjen.

Skulle du ha behov for hjelp eller tips til luftfilterbytte på din bil?
Ta kontakt med oss, eller sjekk også vår YouTube-kanal med over 1200 videoer!