Hva koster det å bytte motorolje og filter?

Som bileier har vi alle et forhold til det å bytte olje. Det være seg hvert år eller hvert andre år. Det er viktig å bytte oljen på bilen regelmessig fordi oljen hjelper med å smøre og kjøle motoren, samt å holde den ren. Dersom oljen blir for gammel eller forurenset, kan den ikke lenger utføre disse oppgavene effektivt, noe som kan føre til skader på motoren. Bytte av olje kan bidra til å forlenge levetiden til motoren, samt å holde den driftssikker.

Hvordan fungerer motorolje?

Motoroljen har flere viktige funksjoner i en bilmotor. For det første bidrar den til å smøre de bevegelige delene i motoren, slik at de kan bevege seg uten å slites unødvendig. Dette kan forhindre friksjon og varmeutvikling som kan skade motoren.

For det andre hjelper motoroljen med å kjøle motoren. Når motoren blir varm, vil oljen trekke varmen bort fra de bevegelige delene og transportere den til oljekjøleren, hvor den avkjøles. Dette kan bidra til å holde motoren på riktig temperatur, og hindre overoppheting. Her spiller også frostvæsken en viktig rolle.

Til slutt hjelper motoroljen med å rense motoren. Oljen vil transportere smuss og skitt bort fra de bevegelige delene, og holde dem rene. Dette kan hindre at skitt og smuss hoper seg opp og forårsaker skader på motoren.

Hvordan fungerer oljefilteret?

Oljefilteret har som oppgave å fange opp smuss og skitt fra motoroljen når den sirkulerer gjennom motoren. Dette bidrar til å holde motoroljen ren, slik at den kan fortsette å utføre sin smørende og kjølende jobb effektivt. Oljefilteret vil fange opp små partikler av støv, metallspon og andre forurensninger som kan skade motoren.

Når oljen passerer gjennom oljefilteret, vil de fleste av forurensningene bli igjen i filteret, mens ren olje blir ledet videre tilbake til motoren. Det er viktig å bytte oljefilteret regelmessig, slik at det ikke blir tett eller forurenset, og kan fortsette å filtrere oljen effektivt.

Hva koster det å bytte motorolje og filter?

Det er ikke uvanlig at bilverksteder har perioder med gunstig fastpriskampanjer, gjerne på rundt 1500,- kroner. Merk at disse prisene ofte er fra-priser, og at prisen likevel avhenger av hvor mye olje motoren trenger og hvilken type oljefilter som trengs.

Men visste du at du selv kan bytte motorolje på bilen?

Kjøper du delene selv og setter av en times tid til arbeidet, så er det penger å spare, også på noe så enkelt som å bytte olje og filter på bilen din.

Bildeler.no har i tillegg mange informative videoer på YouTube-kanalen som viser fremgangsmåten på bytte av olje og filter på svært mange bilmodeller.

Riktige deler kjøper du enkelt i vår nettbutikk: du taster rett og slett bare inn skiltnummeret på bilen, så har vi filtrert riktig del til deg. Enkelt, sant?

Du er naturligvis også velkommen til å ta kontakt med oss, enten du har spørsmål, trenger tips og råd eller bare er nysgjerrig på fremgangsmåten. Vi hjelper deg gjerne!

Finn olje til din bil: