Hvordan du bytter tanklukelås på e-Golf

Det blir jo ikke helt riktig å si “tankluke” på en ren elbil. Den har jo ingen tank som skal fylles opp. I praksis er en ladeluke, og det er låsemekanismen vi skal se nærmere på her, altså hvordan man bytter ladelukelåsen.

Image

Låsen er en liten elektronisk innretning som lar deg åpne og lukke ladeluken med en fjærbelastet liten tapp. Det som imidlertid skjer over tid er at elektronikken slutter å fungere og mekanismen slutter dermed å fungere som tiltenkt. Løsningen er da å bytte denne delen - og det er noe du klarer helt fint på egenhånd.

Kjøp tanklukelås, eller ladelukelås hos oss

Hos Bildeler.no tilbyr vi tanklukelås eller ladelukelås som passer til Volkswagen e-Golf 2013-2020. Låsen er både prisgunstig og er tilsvarende originalkvalitet. I tillegg kan vi skilte med lynrask levering til hele Norge - normalt 1-2 dager til nærmeste utleveringssted!

(saken fortsetter under dette)

Loading...

Tanklukelås

Sånn bytter du tanklukelås på e-Golf:

Jobben er for øvrig også lik på andre Golf VII - også med bensin/dieseldrift.

1: Løsne innerdekselet i ladeluken

Når ladeluken er åpen, skru ut skruen som du finner rett under “tappen” på låsemekanismen du skal bytte. Dra ut dekselet rundt ladepluggen.

2: Løsne låsemekanismen

Låsemekanismen kan nå skyves ut fra sporet den står i. Gi den et lite dytt i retning framover (kjøreretning).

3: Demonter deksler i bagasjerom

I bagasjerommet, på høyre side, må plastplaten demonteres. Vipp ut lykten og trekk dekselet av, rett utover.

4: Koble fra ledning til låsemekanisme

Innenfor dekselet finner du ledningen som går ut til låsemekanismen. Koble fra ledningen og dytt ut gjennomføringen. Låsemekanismen er nå helt løs og den kan tas ut av bilen.

5: Monter den nye låsemekanismen

Tre ledningen igjennom hullet i karosseriet og sett gjennomføringsgummien på plass. Sett låsemekanismen på plass i sporet sitt.

6: Monter sammen dekslene

Sett på plass innerdekselet i ladeluken og skru inn skruen igjen. Monter på plass dekselet på innsiden av bagasjerommet, husk også å sette på plass lyset. Jobben er utført.

Vi viser deg hvordan!

På vår YouTube-kanal viser vi deg hvordan du selv fikser bilen din. Der har vi blant annet laget denne videoen som viser overnevnte arbeid: