Prisoversikt: Hva koster det å bytte bremser foran og bak?

Når det kommer til bilvedlikehold, er det få ting som er viktigere enn et godt bremsebytte. Nå skal vi se nærmere på kostnadene ved å bytte bremser foran og bak på bilen, og viser deg hvordan du kan spare penger ved å gjøre det selv. Vi gir deg også nyttige tips om hvordan du sjekker bremsene dine for slitasje og sørger for at bilen din er trygg på veien. Enten du er en erfaren mekaniker eller en nybegynner med verktøy, vil denne artikkelen gi deg all den informasjonen du trenger for å sikre at bremsene dine er i topp stand.

Image

Hvordan vet man at det er på tide å bytte bremser?

Å vite når det er på tide å bytte bremser på bilen er avgjørende for både sikkerheten og kjørekomforten. Det er flere måter å oppdage at bremsene trenger utskifting, både gjennom egen inspeksjon og gjennom profesjonell vurdering fra et verksted.

Det er flere måter å oppdage utslitte bremser:

 1. Bremselyder: En vanlig indikator er lyder fra bremsene. Skingrende, skrapende eller knirkende lyder når du bremser tyder ofte på slitasje.
 2. Følelse i bremsene: Hvis bremsene føles mykere enn vanlig, eller hvis pedaltrykket føles ujevnt eller "svampete", kan det være tegn på slitasje.
 3. Visuell inspeksjon: Se på bremseklossene og -skivene. Hvis bremseklossene er tynnere enn 3 mm, trenger de utskifting. Ujevnheter eller riller på bremsekivene er også et dårlig tegn.
 4. Bremselengde: En økning i bremselengde, altså hvor lang tid og avstand det tar å stoppe bilen, kan indikere at bremsene er slitt.

Det er ikke alltid man oppdager slitte bremser selv. Det kan skyldes at bremsene gradvis blir dårligere og man får da ikke fanget opp slitasjen. Mange opplever derfor at det er først under et verkstedbesøk at man får beskjed om at bremsene er utslitte:

 1. Under service: Under en rutinemessig serviceinspeksjon vil mekanikeren sjekke bremsenes tilstand og informere deg hvis de trenger utskifting.
 2. Spesifikke tester: Verksteder bruker ofte mer avanserte metoder og verktøy for å teste bremsenes effektivitet og slitasjegrad, som kan avdekke problemer som ikke er umiddelbart åpenbare ved en visuell inspeksjon eller ved normal kjøring.
 3. Erfaring og ekspertise: En mekaniker kan gjenkjenne mindre tydelige tegn på slitasje eller feil ved bremsesystemet som en gjennomsnittlig bilist kanskje ikke legger merke til.

Ved å kombinere regelmessig egeninspeksjon og profesjonell vedlikehold, kan du sikre at bremsene på bilen din fungerer effektivt og trygt. Husk at bremsesystemet er avgjørende for din og andre trafikanters sikkerhet, så det lønner seg å være oppmerksom på disse tegnene.

Hva koster det å bytte bremser på bilen min?

Kostnaden for å bytte bremser på en gjennomsnittlig bil kan variere betydelig avhengig av flere faktorer, som bilmerke og -modell og hvorvidt arbeidet utføres av en profesjonell mekaniker eller om du gjør det selv. Her er en grov oversikt over potensielle kostnader:

 • Deler:
  • Bremseklosser: For de fleste gjennomsnittlige biler kan et sett med bremseklosser koste mellom 700 og 1500 kroner per aksel.
  • Bremsekiver: Trenger du bremseskiver foran og bak i tillegg, kan dette koste ytterligere 1000 til 3000 kroner per aksel, avhengig av bilmodell.
 • Arbeidskostnader: 2. Hvis du velger å få jobben gjort hos et verksted, kan arbeidskostnadene variere ut fra hvor i landet du bor og hvilket verksted du velger. Arbeidskostnadene for å bytte bremser ligger på rundt 1000 til 2000 kroner per aksel.
 • Total Kostnad: 3. Totalt kan jobben ende på en pris mellom 4000 og 9000 kroner for å bytte bremseklosser og -skiver foran og bak på en gjennomsnittlig bil, inkludert både deler og arbeid.

Det er viktig å huske på at dette er estimater og faktiske kostnader kan variere. Typiske luksusbiler eller biler med spesielle bremsedeler, som de som brukes i høy-ytelsesbiler, kan ha betydelig høyere kostnader for både deler og arbeid. Det er alltid en god ide å innhente flere tilbud fra ulike verksteder for å få et mer nøyaktig estimat for din spesifikke bilmodell.

Image

Gjør jobben selv!

Å bytte bremseklosser og -skiver selv krever riktig utstyr som en garasjejekk, støttebukker, og et sett med fastnøkler og et skrallesett, samt kjøp av kvalitetsdeler tilpasset din bilmodell. Følg alltid bilens reparasjonshåndbok nøye, og prioriter sikkerhet ved å bruke arbeidshanser og vernebriller, samt sikre at bilen er trygt løftet. Vær oppmerksom på bremsevæskenivået, rengjør komponentene grundig før installasjon, og dobbeltsjekk at alt er korrekt montert. Etter installasjonen, utfør en testkjøring for å sikre at alt fungerer som det skal. Ta deg tid, og hvis du føler deg usikker på noe trinn, kan det være lurt å søke profesjonell hjelp heller enn å risikere feilinstallasjon. Husk at riktig installasjon er nøkkelen til sikkerheten til både deg og andre trafikanter.

Kjøp bremsedelene på nett

Hos Bildeler.no forstår vi viktigheten av kvalitet og pålitelighet når det gjelder bremseklosser og -skiver til din bil. Derfor tilbyr vi et omfattende utvalg av bremsedeler til konkurransedyktige priser, alt på eget lager midt mellom Asker og Drammen - og sørger også for lynrask levering! Med vår brukervennlige nettside kan du enkelt finne de nøyaktige delene som passer til din bilmodell, og vårt dedikerte kundeserviceteam står alltid klar til å hjelpe deg ved eventuelle spørsmål. Ved å handle hos oss, kan du være trygg på at du får deler som ikke bare forbedrer din bils sikkerhet og ytelse, men som også gir deg den beste verdien for pengene.

- Velg Bildeler.no for en problemfri og pålitelig løsning for alle dine bremsebehov.

Finn bremser til din bil: