Sensor, veivakselposisjon

Viser 1 av 12 sider

En sensor for veivakselposisjon, også kjent som en veivakselposisjonssensor eller en veivsensor, er en elektronisk komponent i en bilmotor som overvåker veivakselens posisjon og hastighet. Denne informasjonen er viktig for motorens styringssystem, som bruker den til å justere tenningstidspunktet, innsprøytningen av drivstoff og mer til.

Ved å overvåke veivakselens posisjon og hastighet, kan sensoren bidra til å sikre at motoren går jevnt og effektivt, samtidig som den minimerer utslipp og forbedrer drivstofforbruket. Sensoren genererer et elektrisk signal som varierer i forhold til veivakselens posisjon og hastighet, og dette signalet blir sendt til motorens kontrollmodul (ECU).

Hvis veivakselposisjonssensoren ikke fungerer som den skal, kan dette føre til dårlig motorytelse, økt drivstofforbruk, tenningsproblemer og i noen tilfeller, startproblemer. Det er viktig å merke seg at veivakselposisjonssensoren er en del av et komplekst system i bilens motor, og at det kan være flere faktorer som kan påvirke dens funksjon. Derfor er det viktig med en grundig diagnose før bytting av sensoren.

Du finner riktig veivakselposisjonssensor til din bil ved å taste inn ditt skiltnummer.