Bytte bremseklosser bak på Tesla Model 3

Bremseklossene på Tesla er, som på andre elbiler, spesielt utsatt for en type slitasje man ikke så ofte ser på fossilbiler. Årsaken henger sammen med at bruken av bremser minker med bruk av regenerering ved fartsreduksjon. Vi har faktisk skrevet en egen artikkel om nettopp elbil og bremser - les den gjerne og få litt tips og råd om vedlikehold.

Er det vanskelig å bytte bremseklosser?

Nei, det er ikke nødvendigvis vanskelig å bytte bremseklosser, men det krever noe kunnskap og riktig verktøy. Hvis du har erfaring med å utføre enkle vedlikeholdsoppgaver på bilen din, bør du kunne klare å bytte bremseklosser på egen hånd.

Det krever altså ikke mye av verken tid eller forkunnskaper for å klare å utføre et skift av bremseklosser. Denne bilen har et bremsesystem bak som er likt det man finner i andre bilmerker. Følger du denne instruksjonen eller videoen nederst i artikkelen er vanskelig å gjøre feil.

Sånn bytter du bremseklosser på Tesla Model 3

Dette trenger du:

Av verktøy så er det nyttig med skrallesett, fastnøkler, flat skrutrekker, stålbørste og monteringspasta. Dette er noe de fleste av oss har liggende i boden eller garasjen.

Du vil også trenge en garasjejekk og støttebukk for å jobbe trygt, samt bremsestempelverktøy. Det kan også være lurt med et par arbeidshansker.

Sånn utfører du jobben:

1:

Sett deg inn i bilen og sett på tenningen. Sett bilen i tauemodus/transportmodus.

Image

2:

Jekk opp bilen og sett under støttebukk. Skru deretter av hjulet.

Image

3:

Bruk en flat skrutrekker som du bruker for å koble fra kabelen på bremsecaliperen. Skru av bremsecaliperen (to skruer) og legg den trygt til side. Bremseklossene kan nå demonteres.

Image

4:

Bruk en stålbørste til å rengjøre sporene til bremseklossen. Kontroller glideboltene til bremsecaliperen. Smør bremsemonteringspasta på bremseklossens "ører" samt kontaktpunktene til bremsecaliperen.

Image

5:

Monter bremseklossene tilbake i braketten.

Image

6:

Skru tilbake stempelet i bremsecaliperen. Sett bremsecaliperen tilbake på plass og skru fast de to skruene. Sett på kontakten igjen.

Image

7:

Skru på hjulet og senk bilen. Husk å press ut bremsene til bremsepedalen når normal høyde før du starter å kjøre. Skru av tauemodus/transportmodus.

Image

Kjøp bremser på nett!

Hos Bildeler.no finner du både bremseklosser, bremseskiver, bremsecalipere og det meste annet av bremsedeler til de fleste bilmerker og -modeller. Lynrask levering fra eget lager i Lierskogen, midt mellom Asker og Drammen.

Har du spørsmål knyttet til bremseskift, bestillingsprosess eller annet? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne!

Se hvordan jobben gjøres

Vi har gjort jobben - og filmet den - sånn at det skal bli enda lettere å henge med på stegene.

Finn bremseklosser til din bil!