Hvordan bytter man bremseskjold?

Bremseskjoldets hovedfunksjon er å beskytte de ulike bremsedelene, som bremseskiver og bremseklosser, mot steiner, skitt og vannsprut, samtidig som det bidrar til å redusere risikoen for overoppheting av nærliggende deler ved å fungere som et varmeskjold. Dette er viktig for å opprettholde bremsesystemets effektivitet og levetid, redusere slitasje på komponentene og sikre bilens sikkerhet. Jevnlig sjekk av bremseskjoldet er derfor essensielt for bilens overordnede tilstand.

Image

Hvordan sjekker jeg tilstanden til bremseskjoldet?

For å sjekke tilstanden til bremseskjoldet på bilen din, kan du følge disse trinnene:

  1. Start med å parkere bilen på et trygt og flatt sted, og slå av motoren.
  2. Bruk en lommelykt for å lyse inn bak eller mellom eikene på felgene - mot bremsene hvor bremseskjoldet er plassert. Kontroller bremseskjoldet nøye for eventuelle synlige tegn på skader eller deformasjoner.
  3. Vær oppmerksom på eventuelle løse eller manglende fester eller skruer som holder bremseskjoldet på plass.
  4. Sjekk om bremseskjoldet er i riktig posisjon og ikke kommer i kontakt med bremseskivene eller andre deler av bremsesystemet. Det skal være en liten avstand mellom dem for å unngå kontakt og friksjon som kan forårsake skade.

Hva koster det å bytte bremseskjold?

Et bremseskjold i seg selv er normalt ikke dyrt. Den store kostnaden i et bytte av bremseskjold ligger i arbeidet - verkstedprisen. Prisen for å bytte bremseskjold varierer avhengig av flere faktorer, som bilmerke, modell og verkstedets timepris. I tillegg vil kostnadene også avhenge av om du velger å skifte bremseskjoldet på et autorisert verksted eller et uavhengig verksted.

Gjør du derimot jobben selv kan du fort spare noen tusenlapper på arbeidet.

Sånn bytter du bremseskjold:

Bytte av bremseskjold kan variere litt avhengig av kjøretøyets merke og modell, men her er en generell fremgangsmåte som dekker de grunnleggende stegene i jobben:

1: Forberedelse og sikkerhet

  • Parker bilen på en flat og stabil overflate, sett på parkeringsbremsen, og bruk kiler for å blokkere hjulene som ikke løftes.
  • Bruk en jekk til å løfte opp bilen, og sikre den deretter med støttebukker for å unngå at den faller ned under arbeidet.

2: Fjern hjulet

  • Ta av hjulet for å få tilgang til bremsesystemet og bremseskjoldet.

3: Demontering av bremsene

  • Du må sannsynligvis demontere flere deler for å få tilgang til bremseskjoldet. Dette kan bety å fjerne bremseskiven, bremseklossene, og i mange tilfeller også bremsecaliperen. Pass på å støtte bremskaliperen ordentlig for å unngå skade på bremseslangen - heng den gjerne opp i støtdemperen/-fjæra med en strips.

4: Fjerne det gamle bremseskjoldet

  • Når du har kommet til, fjern de festene (som ofte er bolter eller skruer) som holder bremseskjoldet på plass. Dersom det er rustet fast, kan det hende du må bruke rustløser eller forsiktig varme opp festene for å løsne dem. Fjern det gamle skjoldet fra bilen.

5: Installering av det nye bremseskjoldet

  • Monter det nye bremseskjoldet ved å plassere det på plass og skru til skruene. Monter deretter tilbake eventuelle komponenter du har demontert, som bremsecaliperen, bremseklossene, og bremseskiven. Sett til slutt på hjulet, senk bilen forsiktig ned fra støttebukkene, og stram hjulboltene/mutrene til det anbefalte momentet. Husk å press inn bremsepedalen til den blir hard før du kjører bilen.

Det er viktig å dobbeltsjekke alle festene og sikre at alt er korrekt remontert før du tar bilen i bruk. Det kan også være en god idé å prøvekjøre bilen på en sikker plass for å forsikre seg om at alt fungerer som det skal.

Her viser vi deg hvordan man bytter bremseskjold på Volkswagen e-Golf:

Kjøp bremseskjold på nett!

Hos Bildeler.no forstår vi viktigheten av å opprettholde bilens sikkerhet og ytelse, spesielt når det gjelder bremsesystemet. Derfor tilbyr vi stort utvalg av bremseskjold av høy kvalitet - til de fleste bilmerker og bilmodeller. Ved å handle hos oss på nett, kan du enkelt finne og kjøpe det riktige bremseskjoldet til din bil, levert raskt og direkte til din dør. Vår nettbutikk er designet for å gjøre din handleopplevelse så enkel og effektiv som mulig, med detaljerte produktbeskrivelser og bilder som hjelper deg å gjøre det riktige valget for din bil. Stol på Bildeler.no for alle dine bildelebehov, og sikre at bilen din forblir sikker på veie

Finn bremseskjold til din bil: