Sånn fikser du din Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Golf, introdusert som en del av Golfs syvende generasjon, markerte et viktig skritt for Volkswagen mot elektriske kjøretøy. Som en helelektrisk versjon av den ikoniske Golf, kombinerer e-Golf det kjente, brukervennlige designet og praktiske egenskapene til sin fossilfyrte motpart med miljøvennlige fordeler av elektrisk drivlinje.

Image

Mye likt med tradisjonell Golf

Mye av bilen er faktisk som på en tradisjonell fossildrevet Golf - hvis man ser bort fra selvfølger som motor og drivstofftype.

Er du kjent med bil fra før vil du lett kjenne deg igjen på flere områder:

 • Bremser: Selv om bilen bremser med motoren (såkalt "regenereing"), er bilen også utstyrt med tradisjonelle bremser. På grunn av denne regenereringen vil bremsene benyttes nokså lite, som gjør bremseskivene utsatt for rust og at bremseklossene blir sittende fast.
 • Forstilling: e-Golf har helt vanlig støtdemper- og fjærsystem, såkalt McPherson. I tillegg finner du både bærebru, endeledd og lenkearm i forstillingen - samt selvfølgelig et hjullager.
 • Drivverk: Selv om den tradisjonelle girkassen er byttet ut, går det fortsatt en drivaksel ut til hver av sidene foran. Her finner du både indre og ytre drivledd.
 • Karosseri: Fra fossildreven Golf finner du også igjen både speilglass, blinklys, og vindusviskere. Det er også mulig å bytte ut sånt som låsetappen til ladeluka, det skal vi se på litt lenger ned i artikkelen.
 • Service: Dette punktet skiller seg litt ut fra det man er vant til fra gammelt av. For her finner du verken drivstoffilter, luftfilter eller oljefilter! Du finner dog et pollenfilter - og det anbefaler vi å bytte en gang i året.

Sånn gjør du det!

Selv uten bilmekaniker-utdanning kommer du langt med en liten dæsj teknisk forståelse og litt pågangsmot til å tørre å prøve. For det er slettes ikke så vanskelig som mange tror.
Her viser vi deg hvordan du selv fikser din Volkswagen e-Golf.

Service

 • Bytte vindusviskere

  Den letteste jobben på e-Golf er å bytte vindusviskere. Det tar knapt 10 minutter og er noe du klarer helt fint selv.

 • Bytte pollenfilter

  For å bytte pollenfilter trenger du kun et flatt skrujern. Jobben er gjort på rundt 5 minutter.

Bremser

Forstilling

Lys og elektrisk

 • Bytte tåkelykt

  Det er slettes ikke vanskelig å bytte tåkelykt på e-Golf. Se hvordan vi gjode det.

  Du trenger å ta av hjulet, samt en skrutrekker og skralle med torx.

 • Bytte skiltlys

  Det tar kun 5-10 minutter å bytte skiltlys på e-Golf. Se hvor enkelt det er.

  Av verktøy trenger du kun en flat skrutrekker.

 • Bytte tanklukelås

  Det tar ca 20 minutter å bytte tanklukelås, altså låsetappen til ladeluka. Les også hvordan du bytter denne.

  Du trenger kun et skrallesett og en flat skrutrekker.

Kjøp bildeler på nett

Velkommen til Bildeler.no, der kvalitet møter pålitelighet for alle behovene for din bil. Hos oss finner du et omfattende utvalg av bildeler for de aller fleste bilmerker og -modeller, garantert til å passe akkurat din bil. Vi er stolte over å tilby høykvalitets deler til konkurransedyktige priser, direkte fra anerkjente leverandører. Vårt dedikerte team av bilentusiaster og fagfolk er alltid klare til å tilby veiledning og support, sikre på at du får den hjelpen du trenger. Vi sørger for rask og pålitelige leverings, og du kan stole på at bildelene dine ankommer tidsnok. Velg Bildeler.no for en problemfri handel hvor både pris og kvalitet går hånd i hånd med eksepsjonell kundeservice. Vi ser frem til å hjelpe deg med alle dine bildelsbehov!

Finn deler til din e-Golf: